Igor Gajski, trener ŽRK “Ivanić”: Najava nove sezone

1. Kako su prošle pripreme i jeste li se dobro spremili za početak prvenstva?

Pripremni period pred nadolazeću sezonu prošao je motivirajuće i vrlo radno. Polusezona koju smo odradili ekipa i ja bila je upoznavanje jednih sa drugima i moje upoznavanje sa Ligom. Početkom ovih priprema bila je vidljiva motiviranost igračica, njihova volja za treninzima te odgovornost i zalaganje na pripremnim utakmicama. Što se tiče fizičkog dijela priprema, prikazanog u pripremnim utakmicama i zadacima koji su bili pred njih postavljeni, vrlo sam zadovoljan. Vidim da ekipa može ispuniti ono što od njih zahtijevam i da za to imaju snage i volje.
Iz taktičkog dijela, ekipa se sve više homogenizira i ove godine sa širinom klupe daje mi za pravo misliti da smo se dobro pripremili za nadolazeću sezonu. No, uvijek treba biti oprezan jer svaka sezona nosi sa sobom razna iznenađenja.

2. Kakvi smo u odnosu na lani?

U odnosu na polusezonu koju smo odradili zajednički po prvi puta ekipa i ja, ovu sezonu 2014./2015. trebali bi biti kvalitetniji iz razloga što smo uspjeli proširiti klupu. Sada možemo na svakoj poziciji, u određenom trenutku, kvalitetno zamijeniti svakog igrača. To do sada nismo mogli jer ekipa nije brojem igračica bila potpuna. Neke igračice nisu imale pravo na odmor i zamjenu, a i igrale bi na mjestima koja nisu njihova specijalnost. No, u svakom teškom trenutku ima i nešto dobro, što je pokazalo da određene igračice mogu kvalitetno odigrati određena mjesta, kako u obrani tako i u napadu, koja do sada nisu igrale.

3. Kakve su, zapravo, ambicije ekipe, kakva je atmosfera u ekipi i kakav plasman očekujete?

Atmosfera unutar ekipe je odlična. Djevojke su između sebe vrlo prisne i vedre. Nema onog negativnog što je specifično za ženski ekipni sport i zbilja je lijepo sa njima raditi i voditi ih. Vjerujem da i Uprava kluba isto to primjećuje.
Ambicija ekipe je da se još što bolje posložimo u igri, igramo maksimalno angažirano, odgovorno, da svi zajedno izvučemo maksimum iz sebe, te time biti što bolje plasirani i uživati u igri i svojem trudu.

4. Koliko poznajemo ostalu konkurenciju, koje ekipe će biti pri vrhu, a koje u borbi za ostanak u ligi?

Mislim da će ove godine Liga bit jača nego što je bila. Ima vrlo kvalitetnih ekipa i pojedinaca. U ovome trenutku teško je izdvajati nekoga dok Liga još nije niti počela. Ali po meni, najjače je Dugo Selo koje se vratilo ojačano sa provedenom prvoligaškom sezonom. Ekipa koja je vrlo dobro posložena, tehnički dobro potkovana, poletna, mlada. Sve druge ekipe koje imaju svoje prve ekipe u prvim ligama nepredvidive jer nikad ne znate u kojem će sastavu istrčati protiv koga. Nepoznanica je Rudar iz Labina koji je ušao u Ligu i tradicionalno je nezgodno gostovanje. Sve druge ekipe su uglavnom domaćinske, gdje se kao domaćini popune i slože, te treba igrati vrlo motivirano i kvalitetno, sa što manje grešaka da ih se pobijedi. Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze tko bi se trebao boriti za opstanak.

5. Prvo kolo idemo u Zagreb Lokomotivi II koja je bila prva prošle sezone, ali ta ekipa je dosta pomlađena. Možemo li na početku do pobjede?

Da, Lokomotiva II je pomlađena. Budući smo odigrali sa njima i prijateljsku utakmicu u pripremnom dijelu, po prikazanom daju nam za pravo da kažemo da idemo u Zagreb po pobjedu. Kao trener, moja razmišljanja i odnos prema igri su uvijek takvi da ću ići sa ekipom uvijek po pobjedu, bez obzira tko nam je suparnik. Ali ponavljam, uvijek treba biti na oprezu jer nikad ne znaš u kojem će sastavu istrčati suparnička ekipa.

6. Željka Bobinec i Eni Kurešić oporavljaju se od operacija, Marta Pezić na studiju u Belgiji, kad možemo očekivati njihov povratak?

Budući se vraća u ožujku 2015. iz Belgije, povratak Marte Pezić očekuje se u drugom dijelu sezone. Za Željku Bobinec i Eni Kurešić, koje su imale operativne zahvate, ne mogu u ovom trenutku reći kada se vraćaju budući nisam kompetentan za to. Koliko sam upoznat, kvalitetno odrađuju postoperativne vježbe. Svi im želimo ozdravljenje kako bi bile opet sa nama.

U ime ekipe i svoje osobno, želio bih se zahvaliti svima koji nas na bilo koji način prate tijekom sezone ili pauze. Upravi kluba, svim sponzorima, roditeljima, našim navijačima, svima koji su ‘nevidljivi’ a puno rade oko kluba. Poručio bih da ne sumnjate u nas, makar koji puta i ne ispunili vaša očekivanja, ali znajte da ćemo težiti da drugi puta budemo bolji i da ćemo uvijek ostaviti srce na parketu za što bolji plasman našeg kluba. Hvala.

 Seniorke igraju u subotu, 27.09.2014. u 14,00 sati u Domu sportova, dvorana 2.

Ostali parovi 1.kola

SLOGA : OGULIN
RUDAR : DUBRAVA
DUGO SELO 55 : ZAPREŠIĆ
MURVICA : SENIA
ARENA : ZAMET

Komentiraj članak

Polja označena * obavezno popuniti.
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

*