Poraz juniorki od Norveške

Juniorke nisu uspjele proći Norvešku i time vjerojatno izgubile plasman u osam najboljih. Poraz 25:20 (12:11) od rukometne velesile zadnjih desetak godina i nije tako neočekivan, ali Norveška reprezentacija nije na razini reputacije. Ipak, i takve su bile bolje od nas.

Obrana je dobro radila tako da su Norvežanke teško dolazile u priliku za gol, a izvanredna Ećimović na golu izludila je norveška krila. Međutim, napadački imali smo još više problema od protivnica, bez brzih lopti na krila (Japundža je dala 6 golova, ali 5 iz penala), s riskantnim dodavanjima na pivotmena koja su nekad prošla, ali dosta puta i nisu. Golove smo davali uglavnom iz prolaza, a rijetki šutevi izvana većinom su bili pod “rukom”. Pokušao je Jerković doći do šuta s našom Katom, ali nije dobro reagirala i dobila je tek 2-3 napada u svakom poluvremenu.

U takvoj igri držali smo 15:15 u drugom poluvremenu i onda, možda i dva ključna napada Norveške kod njihovog vodstva od 16:15. Pokretljiva 5-1 obrana je odlično je zatvorila norveški napad, ali nakon dva šuta iz očaja dva odbijanca u ruke Norvežanki i 18:15 koji su se kasnije pokazali neuhvatljivim za nas. Nakon toga u napadu postajemo nervozni, žurimo, promašujemo nekoliko čistih situacija i upadamo u greške koje završavaju kontrama u našoj mreži.

Na kraju ispada uvjerljiv poraz makar smo dobro mučili Norvešku 50 minuta utakmice. Šteta, činilo se da imamo priliku za nešto više. Za kraj u grupi igramo s favoritkinjama grupe Rusijom koja je dobro “natamburala” Norvežanke. Za prolaz dalje treba nam pobjeda od tri gola razlike.

Juniorke u drugoj utakmici Europskog prvenstva poražene od Norveške

Komentiraj članak

Polja označena * obavezno popuniti.
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

*