Seniorke osigurale naslov prvaka u Senju

U predzadnjem kolu na gostovanju kod Senie i teoretski smo osigurali prvo mjesto te plasman u Prvu ligu. Pobjeda u Senju od 25 razlike daleko veća od očekivanog, ali dokaz da Ivanić trenutno igra rukomet na daleko višoj razini od domaćina.

U utakmicu smo ušli čvrstom obranom, neprelaznom za Seniu i vrlo brzo smo nakon brzih protunapada vodili 4:0. U prvih deset minuta promašili smo četiri čista zicera i umjesto da je 9:2, Senia je nakon jednog našeg promašaja smanjila na 5:3 i to je bio, osim početka, najneizvjesniji dio utakmice. Nakon toga, više nismo toliko promašivali, a gol bi dobili nakon opuštanja u obrani ili iz pokojeg prestrogo dosuđenog penala od kojih je dva od pet u prvom poluvremenu “skinula” Marija Karaula. Početna postava uvjerljivo je odradila prvi dio s tim da je Tina Barišić u obrani mijenjala Martu Pezić. U tom periodu zabili smo 18 golova (Mrazović 6, Petreković 5, Pezić 3, Gunjača 2, Barišić 2) i zasluženo otišli na odmor s prednošću od 8 razlike. Treba spomenuti odličnu Doris Hren na golu, ali i Mateju Orlović koja je odradila hrpu posla za ekipu i u obrani i u napadu.

U drugom poluvremenu Abramović ubacuje svježe snage koje još uvjerljivije nastavljaju. Senjkine nemoćne u napadu sa tek 5 golova u nastavku, Karaula je skinula nekoliko ozbiljnijih šuteva koji su prošli kroz obranu i većinom su se takve akcije završavale našom kontrom preko Lorene Petreković ili Paule Kinderman. Kad su domaće uspjele složiti obranu napad predvođem Anom Malec lako je nalazio put do gola.

Na kraju, kako je poslije utakmice rekla trenerica Senie, dvije break lopte za Ivanić (15:40), poklon navijačima koji su potegnuli iz Ivanića, zasluženo veselje zbog pobjede i šampanjac na senjskom parketu za proslavu naslova prvakinja Druge lige zapad.

Na početku sezone cilj je bio daleko, put do njega izgledao je dugačak, nakon jesenskog dijela ništa nije bio bliži, ali iz kola u kolo, koračić po koračić pretvorili su se u iskorak u nešto više. Čestitke igračicama i treneru, neko vrijeme drhtanja više nema. Preostaje nam još zadnje kolo protiv Murvice koja nas je pratila u stopu cijelo vrijeme i tjerala da budemo što bolji. Nadamo se pobjedi, završetku sezone bez poraza i zajedničkom veselju sa navijačima.

 

Senj, 22.04.2017.
SD Robert Barbić-Beli, gledatelja 150
II liga zapad, 21. kolo
ŽRK Senia – ŽRK Ivanić   15:40 (10:18)
Kinderman 4, Petreković 10, Malec 4, Krznarić, Mrazović 6, Pezić 8, Ajduk, Karaula, Gunjača 3, Krajpl 1, Barišić 4, Hren, Orlović

Komentiraj članak

Polja označena * obavezno popuniti.
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

*